Руските войски ще навлязат много по-навътре в Украйна, като превземат южния

...
Руските войски ще навлязат много по-навътре в Украйна, като превземат южния
Коментари Харесай

Медведев се закани на Одеса и Киев

Руските войски ще навлязат доста по-навътре в Украйна, като завладяват южния град Одеса и може даже един ден да настъпят към столицата Киев, сподели някогашния съветски президент Дмитрий Медведев, представен от Ройтерс.

" Къде би трябвало да спрем? Не знам ", сподели Медведев, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, в изявление за съветски медии. " Ще би трябвало да работим доста крепко и доста съществено ".

" Ще бъде ли Киев? Да, евентуално би трябвало да бъде Киев. Ако не в този момент, то след известно време, може би в друга фаза от развиването на този спор. "

Медведев, в миналото считан за модернизатор, се показа в нова светлина от началото на войната като изявен " ястреб ". Той направи поредност от войнствени изказвания, атакувайки Запада и предупреждавайки за риска от нуклеарен апокалипсис.

Руските войски бяха отблъснати от Киев през първите седмици на широкомащабната война, която Путин стартира през февруари 2022 година Те не съставляват настояща опасност за украинската столица, макар че тя постоянно е подлагана на ракетни и дронови офанзиви.

Но мненията на Медведев изглежда отразяват възходящото доверие в Москва по отношение на хода на спора. В навечерието на своята втора годишнина украинските сили са числено превъзхождани от съветските, а огромен нов пакет от помощ за Киев беше арестуван в Конгреса на Съединени американски щати.

Медведев сподели, че Русия също желае да превземе черноморското пристанище Одеса.

" Одеса, върни се вкъщи. Чакаме Одеса в Руската федерация поради историята на този град, какви хора живеят там, на какъв език приказват. Това е нашият съветски, съветски град ", сподели Медведев.

Руските сили чакаха бърза победа през 2022 година, само че украинските сили ги отблъснаха по-късно същата година в контранастъпление, което сподели съществени проблеми в съветската войска.

В момента Русия управлява малко под една пета от територията, интернационално приета за Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски споделя, че няма да се успокои, до момента в който не бъде изхвърлен и последният съветски боец.

Русия твърди, че територията, следена от нейните сили, е част от Русия и че в никакъв случай няма да бъде предадена. Западът е дал помощ на стойност към 250 милиарда евро на Украйна в опит да победи съветските сили.

Предложението на Путин за преустановяване на огъня в Украйна за заледяване на войната е било отхвърлено от Съединените щати след контакти сред медиатори, заяви Ройтерс извънредно по-рано този месец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР